Articole‎ > ‎

Porţia de sănătate - Seminţele de in

posted Oct 3, 2012, 7:32 AM by Green Option Comenzi   [ updated Oct 3, 2012, 7:37 AM ]


  Puţină lume le include în dietă, deşi sunt unele dintre seminţele cu cel mai mare conţinut de substanţe nutritive şi, deci, cu cele mai multe beneficii pentru sănătate, dar şi pentru siluetă.

  Conţinutul extrem de bogat în fibre alimentare face din seminţele de in adevăraţi aliaţi în curele de slăbire, spun specialiştii. Aceste seminţe conferă rapid senzaţia de saţietate şi limitează asimilarea grăsimilor în organism.
Prin urmare, consumând zilnic seminţe de in, vom reduce considerabil necesarul de calorii, fără însă a ne priva de vitamine şi de minerale, fiindcă aceste seminţe sunt o sursă extrem de importantă de astfel de substanţe nutritive. De altfel, studiile au arătat că ele sunt bogate în aproape toate vitaminele din complexul B, în magneziu, mangan, seleniu şi în calciu.

  În plus, consumul regulat de seminţe de in favorizează eliminarea din organism a toxinelor ce rezultă din „topirea" grăsimii corporale, tratează problemele digestive, nivelul crescut al colesterolului şi acneea.

  Pentru a profita de beneficiile seminţelor de in, le poţi consuma ca atare, în salate şi în mâncare, combinate cu cereale şi cu iaurt ori le poţi administra sub formă de capsule.

Avantajele seminţelor de in:

  • Reduc nivelul glicemiei
  • Asigură necesarul de grăsimi „bune"
  • Protejează sistemul cardiovascular
  • Stimulează digestia