Articole‎ > ‎

Porția de sănătate - Roșia

posted Aug 26, 2012, 2:54 AM by Green Option Comenzi   [ updated Aug 26, 2012, 3:14 AM ]
În Europa, roșiile au ajuns târziu, abia prin secolul XVII, aduse de către conchistadorii spanioli. În secolul al
XIX-lea, au devenit un aliment uzual, pentru ca acum, la începutul mileniului II, să dobândească o nouă celebritate, de data asta nu ca aliment, ci ca medicament. Studii - gigant, realizate în premiera pe zecide mii de subiecți, au dovedit, în mod elocvent, efectele terapeutice ale roșiilor. Rezultatele cercetărilor sunt de-a dreptul uluitoare: roșiile previn și vindecă boli cărora, după decenii de cercetări, medicina oficială nu le-a venit de hac.

Nu mai puțin de 90% din conținutul roșiei este apă biologică, ușor asimilabilă de către organismul uman, apă care alcătuiește suportul ideal pentru administrarea unei colecții de vitamine, minerale, enzime și alte substanțe active ale tomatelor. Dintre vitaminele conținute de roșii, cele mai importante sunt vitamina A (importantă pentru ochi și pentru procesele endocrine), complexul B (B1, B2, B5, B6 - protectoare ale sistemului nervos, ale sistemului osos, ale metabolismului), vitamina C (necesară sistemului cardiovascular, sistemului nervos și endocrin), vitamina E (vitamina tinereții și a fertilității) și vitamina K (importantă pentru sinteza anumitor elemente figurate ale sângelui).

Boli prevenite cu ajutorul roșiilor:
  • Cancerul de prostată
  • Boală canceroasă în general
  • Afecțiuni ale sistemului osos
  • Ischemia și aritmia cardiacă
  • Afecțiunile degenerative ale vaselor de sânge, accidentul vascular
  • Gripa și infecțiile respiratorii
  • Obezitatea și diabetul


Articole anterioare: