Articole‎ > ‎

Porția de sănătate - Conopida

posted Jan 7, 2013, 12:42 PM by Green Option Comenzi   [ updated Jan 7, 2013, 12:45 PM ]
La fel ca și celelalte legume înrudite, broccoli, varza sau napii, conopida conține substanțe care ajută la prevenirea cancerului. Aceste componente impiedică formarea celulelor canceroase, dar le și elimină acolo unde ele s-au format deja.

Studii epidemiologice sugerează că există o legătură între aceste legume și rezistența organismului la îmbolnăvirea cu cancer. Abia în ultimii ani cercetătorii au început să înțeleagă cum funcționează aceste substanțe benefice. Legumele din familia cruciferelor conțin izotiocianați și sulforafan, substanțe care împiedică și stopează diferite forme de cancer.

Conopida conține glucosinolați și tiocianați. Aceste substanțe ajută ficatul să neutralizeze substanțele toxice. Dacă moleculele toxice nu sunt detoxifiate rapid în ficat, ele pot dăuna organismului și pot favoriza apariția celulelor canceroase. Multe enzime din conopidă ajută de asemenea în procesul de detoxifiere.

Datorită conținutului ridicat de vitamina C, conopida protejează împotriva poliartritei, o formă de artrită reumatoidă prezentă la două sau mai multe articulații. Conopida are importante beneficii și asupra sistemului cardiovascular. În concentrații foarte mici, fitonutrientul indole-3-carbinol care se găsește în legumele din familia cruciferelor, ajută la scăderea nivelului colesterolului din sânge.

Vitamina K din conopidă are puternice proprietăți antiinflamatorii și acționează ca regulator al inflamațiilor din organism. Inflamațiile cronice din organism măresc dramatic riscul de cancer și afecțiuni cardiace.