Articole‎ > ‎

Alimentaţia, sursa noastră de sănătate

posted May 23, 2012, 6:56 AM by Green Option Comenzi   [ updated May 26, 2012, 7:36 AM ]

Alimentaţia naturistă are trei reguli principale, care respectate, evită intoxicarea organismului:

                       a) nu se consuma produsele provenite de la animale moarte;

                       b) alimentele se prelucreaza termic cât mai puțin(dacă se poate deloc),

                       c) pe cât este posibil, totul se consumă integral.

O mare problemă a alimentației tradiționale este faptul că, pe lângă alimentele și preparatele nesănătoase, de obicei se mănâncă şi mult prea mult. După trecerea la o alimentație calitativ şi cantitativ sănătoasă, prima impresie este că stomacul este gol.

Gustul se învaţă, iar tadiţiile alimentare, „ca la mama acasă”, sunt comportamente învăţate în familie şi devenite un mod de viaţă. Alimentaţia naturistă atacă acest automatism învăţat şi recomandând cantitatea şi produsele necesare organismului, elimină excesele. „Când termini masa, întotdeauna trebuie să simţi că ai mai putea să mănânci un pic”, un lucru recomandat chiar de bunicii noştri instinctiv, iar mai apoi demonstrat de către specialişti în alimentaţie.


 Reţeta săptămânii:

1 kilogram de spanac proaspăt se spală foarte bine, se taie cât mai subţire şi se lasă cu puţină sare să se înmoaie câteva minute. După ce s-au înmuiat frunzele de spanac, se storc de apă, iar zeama rezultată poate fi folosită la supe, sucuri de roşii etc, deoarece conţine o mare parte dintre vitaminele şi elementele minerale ale spanacului.

Se face maioneza dintr-un ou şi ulei presat la rece şi se pune o lingură de muştar sau făină de muştar. Se adaugă brânză de vaci, se transformă în pastă şi se mai adaugă usturoi.

La sfârşit, se adaugă frunzele de spanac în pasta rezultată. Poftă bună!

 

Recomandate de Eisikovits Gheorghe